Σουβλάκια με ακρίδες, τζιτζίκια σε πικάντικη σάλτσα, κάμπιες τηγανητές
και για επιδόρπιο σκορπιοί με σοκολάτα… Το μενού μπορεί να μην
ακούγεται πολύ ορεκτικό, αλλά ίσως θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Η
κατανάλωση εντόμων ως υποκατάστατων του κρέατος ή του ψαριού
μελετάται πολύ σοβαρά από ειδικούς του Οργανισμού Τροφίμων και
Γεωργίας του ΟΗΕ (FΑΟ), με σκοπό να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε
τρόφιμα τις επόμενες δεκαετίες. Ο FΑΟ αναμένεται να εκδώσει ως το
τέλος του 2010 συστάσεις προς τα μέλη του, ενθαρρύνοντάς τα επισήμως
να εισαγάγουν τα έντομα στη διατροφή του πληθυσμού…